Juniorke osvojile broncu

lea2Ženska juniorska reprezentacija je ponovila sjajan doseg s prošlogodišnjeg prvenstva Europe u Kazanu osvajanjem brončane medalje. U susretu četvrtzavršnice naše djevojke su nadvisile reprezentaciju Nizozemske 3:1. Meč je otvoren susretom između Mateje Jeger i Alice Barendregt koji je Jeger dobila 3:1 (8,6,-11,3) u setovima. Jeger je mogla i ranije riješiti susret u svoju korist jer je kod rezultata 2:0 u setovima propustila pet meč lopti, od čega četiri vezane kod rezultata 10:6. U drugom susretu Lea Rakovac je odigrala briljantno protiv šeste igračice s aktualne europske rangliste Britt Erland te je slavila 3:1(-11,7,7,8) u setovima

Rakovac je izgubila prvi set u „fiksu“, nakon čega je odigrala besprijekorno te je osvojila slijedeća tri seta i dovela našu ekipu u vodstvo od 2:0. Ivana Tubikanec nije uspjela staviti točku na „i“ jer je izgubila pomalo neočekivano od Kim Vermaas 1:3 (-8,-8,8,-8) u setovima. U četvrtom susretu Erland je povela 2:0 u setovima protiv Mateje Jeger. Tada se činilo da će meč otići u odlučujući peti susret između Rakovac i Barendregt. Međutim, s time se nije složila Jeger koja je znatno podigla razinu igre te je slavila 3:2 (-9,-6,4,9,9) u setovima i donijela našoj ekipi treću uzastopnu poluzavršnicu na EP-u.

U reprizi prošlogodišnje poluzavršnice naše djevojke su poražene od Rumunjske 0:3. Jeger je u uvodnom susretu poražena od Irine Ciobanu 2:3 (-7,11,10,-5,-8) u setovima, nakon čega je susret praktično bio riješen. Rakovac je pružila snažan otpor Bernadette Szocz, ali je poražena 1:3 (-8,-11,9,-9) u setovima dok je Tubikanec je izgubila od Bernadete Balint 0:3 (-7,-8,-7) u setovima.

Djevojke sutra u nevažnom susretu za 3.mjesto (obje ekipe osvajaju brončanu medalju ali susret mora bitit odigran ???) igraju protiv reprezentacije Njemačke.

Juniori su izborili sjajan rezultat plasmanom u četvrtzavršnicu prvenstva, gdje su poraženi od najvećeg favorita prvenstva, reprezentacije Francuske 0:3. U susretu osmine završnice juniori su nadvisili Nizozemsku 3:2. Dva boda za našu ekipu osvojio je Luka Fučec, dok je treći bod donio Filip Zeljko u petom, odlučujućem susretu. Fučec je pobijedio u uvodnom susretu Laurensa Tromera 3:0 (7,5,7) u setovima te u četvrtom susretu Rajka Gomersa 3:0 (9,6,9) za izjednačenje u ukupnom omjeru na 2:2. Filip Zeljko je kod tog rezultata nadvisio Tromera 3:0 (7,10,4) u setovima. Za Nizozemce bodove su osvojili Gomers i Hagerats pobjedama nad Zeljkom 3:2 (-10,11,9,-10,12) odnosno Franjo Josip Mareljom 3:1 (-10;8,5,6).

U susretu četvrtzavršnice Francuzi su bili uvjerljiviji tijekom cijelog susreta. Simon Gauzy je pobijedio Luku Fučeca 3:0 (4,4,10), Tristan Flore je s 3:1 (6,3,-8,3) nadvisio Filipa Zeljka dok je na „trojci“ Enzo Angles s 3:0 (7,2,7) nadvisio Marelju.

Juniori sutra u razigravanju od 5.-8.mjesta igraju protiv reprezentacije Portugala.

Kadetkinje su osigurale opstanak u prvoj jakosnoj skupini i slijedeće sezone pobjedom nad reprezentacijom Litve od 3:1 u razigravanju od 13.-16.mjesta. Ponovno je sjajna bila Dorina Srebrnjak koja je slavila u oba odigrana pojedinačna susreta te je sudjelovala zajedno s Matejom Omblom u osvajanju trećeg boda u igri parova. Srebrnjak je protiv obje Litvanke Orlovate i Sokolovskyte slavila 3:0 u setovima, dok je istim rezultatom i završena igra parova. Ombla je izgubila u „fiksu“ petog seta od Orlovate. U prvom današnjem susretu naše djevojke su izgubile od Slovenije 2:3. Srebrnjak je osvojila oba boda za našu ekipu pobjedama nad Tamarom Pavčnik 3:0 u setovima, dok je od Zale Veronik bila bolja 3:2 u setovima. U preostala tri susreta Slovenke su slavile te su izborile šansu za osvajanje 9.mjesta.

Kadetkinje u susretu za 13.mjesto sutra igraju protiv reprezentacije Švedske.

Kadeti su zabilježili prvu pobjedu na turniru. Svladali su u drugom kolu skupine reprezentaciju Litve 3:1, a junak susreta bio je Josip Mustapić koji je pobijedio u oba odigrana susreta te je sudjelovao u pobjedi u igri parova zajedno s Matejom Muratom. U susretu 3.kola skupine naši kadeti su poraženi od Srbije 2:3, što ih je bacilo u borbu za plasman od 21.-24.mjesta. Ponovno je dva boda osvojio Mustapić, dok je Murat izgubio oba susreta u maksimalnih pet setova.

Kadeti sutra igraju protiv reprezentacije Ukrajine.