Gaćina "razmontirao" Perssona

gacinaAndrej Gaćina je u drugom kolu stolnoteniskog olimpijskog turnira odigrao briljantno te je s uvjerljivih 4:0 (5,6,7,4) pobijedio Jorgena Perssona, četvrtoplasiranog s prošlih Igara u Pekingu. Gaćina je u svim segmentima stolnoteniske igre bio bolji od legendarnog Šveđanina te je izborio plasman među 32 najbolja stolnotenisača u Londonu.

Gaćina je već u prvom setu dao do znanja znatno iskusnijem Perssonu da će ovaj susret biti jednosmjerna ulica. Naime, Gaćina je krenuo furiozno, poveo 8:2 te riješio prvi set u svoju korist rezultatom 11:5. U drugom setu Gaćina je poveo 2:0 te prednost od dva poena održavao do rezultata 8:6, nakon čega dobiva tri uzastopna poena te povećava vodstvo na 2:0 u setovima. U trećem setu Gaćina se kod rezultata 4:3 odlijepio od Perssona na 7:3 te rutinski privodi set kraju. U četvrtom setu Persson je držao priključak do 4:4 kada Gaćina osvaja sedam poena zaredom i riješava susret u svoju korist s glatkih 4:0.

U susretu šesnaestine završnice protivnik Andrea Gaćine biti će Rus Alexander Shibaev. Susret se igra sutra u 12:00 sati po Londonskom vremenu.

Zoran Primorac je u susretu drugog kola poražen od Egipćanina Lashina El Sayeda 3:4 (-6,8,-10,5,10,-9,-8) u setovima. Primorac je imao veliku šansu za pobjedu, ali je kod vodstva 3:2 u setovima propustio vodstvo od 6:3 u šestom setu. Na žalost, Primorac nije iskoristio vodstvo i veliku psihološku prednost koju je ostvario dobivši peti set nakon vodstva Lashina 9:3 te je u konačnici izgubio susret u maksimalnih sedam setova.

Tian Yuan je poražena od Mađarice Georgine Pote 1:4 (11,-2,-4,-10,-4) u setovima te se je oprostila od daljnjeg natjecanja na Igrama. Tian je osvojila prvi set rezultatom 13:11, nakon što se tijekom cijelog seta igralo poen za poen. Nakon toga Pota je znatno podigla razinu igre te je u konačnici uvjerljivo slavila s 4:1 u setovima. Tian je imala malu šansu za povratak u meč kada je u četvrtom setu povela s 6:2, ali Tina na žalost nije izdržala u istom ritmu do završetka seta kojeg je Pota osvojila s 12:10.