Klara Cakol dvostruka pobjednica

cakol_dugoseloČlanica STK Zabok Klara Cakol bila je najuspješnija igračica 1.turnira Trofeja Reno Vinek. Cakol je osvojila prva mjesta u konkurenciji kadetkinja i konkurenciji juniorki što još nikome nije uspjelo u dosadašnjoj povijesti natjecanja Trofej Reno Vinek. Na turniru je nastupilo preko 350 natjecatelja iz pedesetak hrvatskih klubova, a igralo se u osam pojedinačnih konkurencija na šesnaest stolova. U suradnji s HSTS-om turnir su vrlo uspješno u Dugom Selu organizirali članovi SŠTK Dugo Selo.

Klara Cakol je uvjerljivo osvojila turnir u konkurenciji kadetkinja pobijedivši u finalu Vlatku Vrdoljak, članicu vinkovačke Lokomotive s 3:1 u setovima. U poluzavršnici Cakol je nadvisila Varaždinku Niku Jakopović 3:2 u setovima, dok je u drugom poluzavršnom susretu Vlatka Vrdoljak istim rezultatom iznenađujuće nadvisila članicu zadarske Jadere Mateu Omblu.

Odsustvu tri ponajbolje juniorke (Rakovac, Jeger, Srebrnjak) najbolje je iskoristila Klara Cakol koja je izuzetno uvjerljivo osvojila juniorski turnir. U poluzavršnici je bila bolja od članice Dr.Časla Paule Markati 3:1 u setovima, dok je u finalu bila još uvjerljivija jer je s maksimalnih 3:0 nadvisila Anu Švarc (Dr.Časl) 3:0 u setovima. Treće mjesto je s Markati podijelila Mladostašica Dunja Tomić koja je poražena u poluzavršnici od Švarc 0:3 u setovima.

U konkurenciji mlađih kadetkinja slavila je članica Ljubeščice Leona Šantek koja je s 3:0 u finalu bila bolja od Eme Marn iz dugoreškog Aquaestila. Marn je u poluzavršnici bila bolja od Dugoselke Ane Murat s 3:1, dok je s maksimalnih 3:0 Šantek bila bolja od članice HASTK Mladost Iskon Petre Juriše. Spomenimo samo podatak da je Šantek na putu do prvog mjesta izgubila samo jedan set.

U konkurenciji najmlađih kadetkinja prva je bila Stela Marčec, članica MGK Drave iz Žabnika. Posebno veseli da su nakon nekoliko godina Žabničanke ponovno u vrhu hrvatskog ženskog stolnog tenisa u najmlađim kategorijama. Marčec je u finalu bila bolja od sjajne Marte Jurčević iz Donjeg Miholjca 3:0 u setovima. U poluzavršnici Jurčević je bila bolja od Nike Sušac (HASTK Mladost Iskon) 3:0, dok je istim rezultatom Marčec nadvisila Leu Brnić iz Svetog Jakova.

U konkurenciji juniora slavio je član GSTK Zagreba Filip Zeljko koji je u finalu bio bolji od Vedrana Bakača (Split) 3:0 u setovima. Zeljko je u poluzavršnici nadvisio klupskog kolegu Franju Josipa Marelju 3:0 u setovima, dok je Bakač istim rezultatom bio bolji od Leona Šameca (GSTK Zagreb). Najveće iznenađenje napravio je Bakač u četvrtzavršnici kada je s 3:2 u setovima nadvisio favoriziranog Tomislava Pucara nadoknadivši zaostatak od dva seta.

Kod kadeta najuspješniji bio je član Velike Gorice Stanfar Martin Petrović koji je u finalu bio bolji od člana varaždinskog Igea Željezničara Marka Vidačeka s 3:0 u setovima. Treće mjesto su podijelila još dva Varaždinca Fran Golob i Benjamin Podkrajec koji su sa po 1:3 u setovima poraženi od Vidačeka odnosno Petrovića.

U konkurenciji mlađih kadeta slavio je sjajni ljevoruki Jakov Tica iz zagrebačkih Remeta koji je najviše pokazao tijekom cijelog turnira. Tica je tijekom cijelog turnira izgubio samo jedan set i to u finalu protiv Osječana Maria Baneka koji se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom. U poluzavršnici Banek je bio bolji od Mateja Lackovića (Tis Zagreb) 3:1 u setovima, dok je Tica u tri seta svladao Zabočana Karla Franjčeca.

U konkurenciji najmlađih kadeta slavio je član GSTK zagreba Lovro Zovko koji je u završnom dvoboju s 3:2 u setovima bio bolji od Leona Šanteka iz Ljubeščice. Šantek je u poluzavršnici u izuzetno uzbudljivom i kvalitetnom susretu punom preokreta nadvisio Filipa Borovnjaka (GSTK Zagreb) 3:2 u setovima. S Borovnjakom treće mjesto je podijelio član zagrebačkog Mladost iskona Ivor Ban koji je izgubio u poluzavršnici od Zovka 0:3 u setovima.