Gaćina i Tan Ruiwu u četvrtzavršnici

Gacina2-330x207Andrej Gaćina je došao do fantastičnog dosega, plasmana u četvrtzavršnicu Prvenstva Europe. Gaćina je u susretu osmine završnice „razmontirao“ Slovenca Bojana Tokiča s 4:1 u setovima. Gaćina je u prvom setu poveo s 10:5, nakon čega Tokič dobiva tri poena tako da Gaćina naoko tijesno dobiva prvi set s 11:8. U drugom i trećem setu Tokič je ukupno sakupio osam poena, što dovoljno govori o dominaciji našeg igrača.

U četvrtom setu Tokič je poveo s 4:1 i tu je prednost održavao do sredine seta kada ga je Gaćina sustigao kod rezultata 6:6, nakon čega se igralo poen za poen. Tokič je iskoristio treću set loptu za 14:12, dok je Gaćina kod rezultata 12:11 propustio prvu meč loptu u susretu. U petom setu igralo se do rezultata 4:4 poen za poen, nakon čega Gaćina osvaja pet poena u nizu te praktično u tom trenutku odlučuje pobjednika susreta. Gaćina je iskoristio svoju treću meč loptu za konačnih 11:7. Gaćina će susret četvrtzavršnice igrati protiv Nijemca Tima Bolla danas u 16:20.

Tan Ruiwu je u susretu osmine završnice nadvisio mladog, dvadesetogodišnjeg, izuzetno perspektivnog Nijemca Patricka Franzisku s 4:2 u setovima. Tan je dobio prvi set rezultatom 11:9, nakon čega je Franziska dobio slijedeća dva seta u samoj završnici setova rezultatom 11:8 odnosno 12:10. U četvrtom setu Tan dolazi do daha te u slijedeća tri seta odigrava sjajno te bez većih problema privodi susret kraju. Protivnik Tana u četvrtzavršnici biti će drugi nositelj turnira Nijemac Dmitry Ovtcharov.