Tan Ruiwu viceprvak Europe

tanruiwuTan Ruiwu je u Herningu ostvario uspjeh karijere osvajanjem dugog mjesta na pojedinačnom prvenstvu Europe. Tan je u poluzavršnici nadvisio Nijemca Bastiana Stegera s 4:1 u setovima. O nadmoći našeg igrača najbolje govori činjenica da je ukupni omjer u poenima tijekom cijelog meča bio 56:38 u korist Tan Ruiwua.

U prvom setu Tan je konstantno tijekom cijelog seta imao 3-4 poena prednosti, te je u konačnici taj set riješio u svoju korist rezultatom 11:6. U drugom setu Steger se odlijepio kod rezultata 3:3 i tu je prednost zadržao do kraja seta. U trećem setu Tan je odigrao fantastično, poveo je s nevjerojatnih 10:0, da bi na kraju prepustio Stegeru ipak dva poena. Jedini set u kojem se igralo doslovno poen za poen bio je četvrti set u kojem je Tan iskoristio drugu set loptu. Niti jedan igrač tijekom cijelog seta nije imao više od dva poena prednosti i čini se da je upravo osvajanjem ovog seta Tan napravio ogroman korak prema finalu. U petom setu Tan je ponovno odigrao briljantno ne prepustivši Stegeru niti gram izgleda jer je tijekom cijelog seta dominirao kako rezultatski tako i igračkii.

Ono što je nevjerojatno na ovako velikom natjecanju, je činjenica da je Tan između poluzavršnice i finala imao samo dva sata za rekuperaciju. Uz bolje fizičke predispozicije, Boll je imao sat vremena više za odmor, što je po nama, presudilo i prvaka Europe. U prva tri seta Tan je bio neprepoznatljiv, tako da je Boll za nepunih dvadesetak minuta vodio s 3:0 u setovima. Tan je tek u četvrtom setu pokazao pravu igru, te je taj set riješio u svoju korist s 13:11. U petom setu Tan je vodio s 7:4, ali je Boll sustigao Tana kod rezultata 8:8 te je u konačnici osvojio taj set s 11:9.

Bez obzira na poraz u finalu, Tan Ruiwu, Andrej Gaćina i trener reprezentacije Zvonimir Korenić napravili su fantastičan rezultat na slavu i ponos hrvatskog stolnog tenisa.