Kolarek korak do rezultata karijere

tompa_slavljeTomislav Kolarek će turnir u Bremenu pamtiti dvojako. Naime, Kolarek je definitivno odigrao najbolji turnir iz World serije u karijeri, ali će pamtiti i veliku šansu koju je propustio za plasman među šesnaest najboljih. Nakon što je uvjerljivo prošao kvalifikacije, Kolarek je sjajnim igrama nastavio i u glavnom turniru. U prvom kolu je pobijedio neugodnog Kineza sa slovačkom putovnicom Ha Baia s glatkih 4:0 u setovima.

Kolarek je odigrao briljantno tijekom cijelog susreta te je zasluženo slavio. U drugom kolu Kolarek je poražen od Portugalca Tiaga Apolonie, 36. igrača s aktualne svjetske rangliste, 3:4 u setovima. U izuzetno zanimljivom susretu s puno preokreta, Kolarek je u sedmom odlučujućem setu propustio čak četiri vezane meč lopte kod rezultata 10:6. Kod rezultata 10:7 Kolarek je imao veliku šansu završiti meč, ali je neshvatljivo promašio visoku loptu na pola stola, koju je dobio nakon serije izvrsnih forehand top spinova kojima je Apoloniu doveo u bezizglednu situaciju. Od tog promašaja Kolarek se nije oporavio, tako da je Apolonia dobio sljedeća četiri poena u nizu, te je u konačnici slavio 12:10.

Andrej Gaćina je pomalo neočekivano poražen u susretu prvog kola od iskusnog Francuza Damiena Eloia, dok je Tan Ruwu poražen u prvom kolu od Šveđanina Roberta Svenssona 0:4 u setovima.

Frane Tomislav Kojić je poražen u dodatnom kolu kvalifikacija za glavni turnir do 21 godine od Tajpežanina Chang Suh Hunga 1:3 u setovima.