Dr.Časl i Hastk Mladost Iskon izborili poluzavršnicu Superlige

superligaPobjedama u petom kolu Superlige, ekipe Dr.Časla i HASTK Mladost Iskona izborile su plasman u poluzavršnicu Superlige. Dr.Časl je bio bolji od mađarskog Penzugyora s čistih i uvjerljivih 7:0. Zagrepčani su sve riješili u dva odigrana kruga. Zeng Jia i Tomislav Japec su u otvaranju susreta dobili igru parova protiv Hoffmana i Pazosia 3:1, nakon čega su igrači Dr.Časla nanizali šest pojedinačnih pobjeda.

Samo su Ronald Ređep i Tomislav Japec u susretima su Vargom odnosno Hoffmanom trebali pet setova za pobjedu, dok su preostala četiri susreta dobivena znatno lakše. Ovom pobjedom je Dr.Časl prije odigranog šestog, posljednjeg kola, osigurao prvo mjesto u skupini.

Mladostašice su ugostile ekipu slovačkog MSTK Stropkova i slavile su 6:2. Mateja Jeger i Mirela Đurak su u uvodnom susretu u igri parova bile bolje od Jurkove i Kalawe. Po dva boda za pobjedu Mladostašica su donijele Tamara Boroš i Ida Jazbec, dok je šesti pridodala Mirna Tomić. Za gošće pobjede su ostvarile Eva Jurkova i Margolzata Kalawa pobjedama nad Idom Jazbec, odnosno Mirnom Tomić. Mladostašice su osigurale drugo mjesto u skupini koje vodi u poluzavršnicu, gdje ih najvjerojatnije čeka ekipa mađarskog Budaorsa.