Klara Cakol dvostruka pobjednica Varaždina

cakol_zabokNa 8. Memorijalu Mirka Abramovića nastupilo je blizu 550 natjecatelja iz osamdesetak klubova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije i Hrvatske. Igralo se u novoj varaždinskoj Areni, na dvadeset stolova u 16 kategorija. Turnir je bio izvanredno organiziran, što je odlična najava za predstojeći Croatia Youth Open, koji će se sredinom rujna sljedeće godine održati u Varaždinu.

U konkurenciji najmlađih kadeta slavio je pomalo neočekivano član HASTK Mladost Iskona Ivor Ban koji je u finalu bio bolji od Velikogoričana Ivana Bošnjaka 3:1 u setovima. Ban je u poluzavršnici bio bolji od člana GSTK Zagreba Filipa Borovnjaka  3:0 u setovima, dok je Bošnjak nadvisio Alessandra Cicchitta iz Lombardije 3:2 u setovima. Kod najmlađih kadetkinja očekivano je slavila sjajna mlada Slovenka Lea Paulin, članica Arrigonia iz Izole. Paulin je u finalu bila bolje od odlične Marte Jurčević iz Donjeg Miholjca 3:1 u setovima. U poluzavršnici Jurčević je bila bolja od Tjaše Novak iz Križa (SLO), dok je Paulin nadvisila Talijanku Elisu Armanini 3:1 u setovima.

U konkurenciji mlađih kadeta najbolji je bio Mutti Matteo iz Lombardije, koji je doslovno pomeo konkurenciju. Mutti je u finalu 3:0 u setovima bio bolji od Maria Baneka iz osječkog Vodovoda. U poluzavršnici Mutti je bio bolji od Crnogorca Filipa Radovića, dok je u drugom poluzavršnom susretu Banek nadvisio Slovenca Michelea Viginia 3:1 u setovima. U konkurenciji mlađih kadetkinja, pomalo neočekivano, ali zasluženo je slavila Ema Marn iz dugoreškog Aquaestila. Marn je u finalu bila bolja od Dugoselke Ane Murat 3:0 u setovima. Treće mjesto su podijelile Aleksandra Vovk iz Logateca i Leona Šantek iz Ljubeščice.

U konkurenciji kadeta najbolji je bio član varaždinskog Igea Željezničara Matija Hrelec, koji je u finalu nakon velike borbe nadvisio Luku Martineka iz Dugog Sela 3:2 u setovima. Hrelec je u poluzavršnici bio bolji od prvog nositelja turnira Martina Petrovića, dok je Martinek u poluzavršnici pobijedio još jednog Varaždinca Frana Goloba.

U konkurenciji kadetkinja i juniorki slavila je Zabočanka Klara Cakol. Cakol je odigrala sjajan turnir, te je zasluženo slavila u obje konkurencije. U konkurenciji kadetkinja u finalu je nadvisila Zadranku Mateu Omblu 3:2 u setovima, dok je u finalu juniorskog dijela natjecanja nadvisila Zalu Veronik iz slovenskog Fužinara. Treće mjesto su kod kadetkinja podijelile Varaždinke Nika Jakopović (Igea Željezničar) i Mihaela Brodar (Varaždin), dok su kod juniorki treće mjesto podijelile Matea Ombla i Ema Toplek iz Šenkovca.

Kod juniora slavio je Ivan Jardas iz GSTK Zagreba koji je u finalu bio bolji od Mateja Murata iz Dugog Sela 3:0. Treće mjesto su podijelila još dva člana GSTK Zagreba Dominik Orešković i Marko Drašković.