HASTK Mladost Iskonu bodovi, Dr.Časlu "jedinica" za doigravanje

jeger 31 03 11U 16.kolu ženske Superlige odigran je derbi susret između HASTK Mladost Iskona i Dr.Časla. Mladostašice su pobijedile s 4:3, ali će ipak u doigravanju krenuti s druge pozicije jer Dr.Časl ima bolji međusobni omjer. Obje ekipe su nastupile oslabljene. U sastavu Mladost Iskona nije nastupila Tamara Boroš zbog bolova u leđima, dok u sastavu Dr.Časla Sunčica Vugrinec nije nastupila zbog ozljede koljena.

Obje ekipe imale su jednu izuzetno raspoloženu igračicu. Kod Mladost Iskona je to bila Mateja Jeger koja je pobijedila Yoshidu Mitsuki s 3:1 (7,-9,8,7) i Paulu Markati u sedmom odlučujućem susretu s 3:0 (6,5,6) dok je sudjelovala i u trećem osvojenom bodu za svoju ekipu u igri parova. Četvrti bod za Mladostašice osvojila je Mirela Đurak pobjedom nad Markati 3:0 (7,2,5). Kod Dr.Časla izvanredna je bila Lea Rakovac koja je vrlo dominantno pobijedila Ivanu Tubikanec s 3:1 (-8,3,3,4) i Mirelu Đurak s 3:1 (11,-11,7,1). Treći bod za Dr.Časla osvojila je u izuzetno neizvjesnom i uzbudljivom, ali ne odveć kvalitetnom susretu, Mitsuki Yoshida koja je pobijedila Ivanu Tubikanec s 3:2 (11,-4,6,-9,11). Upravo je ta pobjeda Dr.Časlu donijela „jedinicu“ za doigravanje jer bi u slučaju pobjede Ivane Tubikanec „jedinica“ pripala Mladost Iskonu.

Petrinjska Mladost je ostala u igri za doigravanje pobjedom nad direktnim konkurentom Varaždinom. Junakinja pobjede je Slađana Dragoljević koja je pobijedila Petru Petek i Bojanu Poljak s 3:2 u setovima. Preostala dva boda za Petrinjke donijele su Ivana Marinić i Dragana Vrančić pobjedama nad Sarom Mikac. Bez obzira na poraz i trenutnu pobjedu zaostatka, Varaždin je u znatno boljoj situaciji od Mladosti iz Petrinje zbog rasporeda u dva posljednja kola. Varaždin igra s Bjelovarom i najslabijom ekipom lige vinkovačkom Lokomotivom, dok Petrinjke igraju s naša dva najbolja sastava Dr.Časlom i HASTK Mladost Iskonom. Ukoliko će svi rezultati biti očekivani, Varaždin će u doigravanje zbog boljeg međusobnog omjera (7:5). Međutim, Varaždin bi eventualnom pobjedom od 4:0 nad Bjelovarom u slijedećem kolu mogao završiti i kao trećeplasirana ekipa prije doigravanja.

Dugoreški Aquaestil i dalje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji jer su porazom u Bjelovaru od istoimenog domaćina s 1:4 došli u izuzetno tešku situaciju. S obzirom na ozljedu Ivanke Bilobrk čiji je nastup vrlo upitan do kraja sezone, teško je vjerovati da će, jedna od najtrofejnijih ekipa od hrvatske samostalnosti, izboriti opstanak u društvu najboljih. Eva Tapai je sudjelovala u tri osvojena boda, dok je četvrti osvojila Magdalena Basić. Bod Dugorešankama je donijela Ivana Malobabić.

ŽSTK Pula je na krilima Ljiljane Janković nadvisila osječki Vodovod s 4:1, dok je zagrebački Tis lagano pobijedio vinkovačku Lokomotivu s 4:0.