Mateja Ombla dvostruka pobjednica Mastersa Trofeja Reno Vinek

omblaU Samoboru je odigran Masters Trofeja Reno Vinek n akojem je nastupilo po šesnaest najboljih igrača u deset konkurencija. Najbolja pojedinka turnira bila je članica zadarske Jadere Mateja Ombla koja je slavila u konkurenciji juniorki i kadetkinja. U konkurenciji juniorki Ombla je u finalu nadvisila članicu Dr.Časla Paulu Markati s 3:2 u setovima.

U poluzavršnici Ombla je bila bolja od Šenkovčanke Eme Toplek s 3:2 u setovima, dok je Markati nadvisila članicu osječkog Vodovoda Justinu Mihaljević s 3:0. Četvrzavršnica turnira je bila izuzetno zanimljiva. Naime, Markati je skupini poražena od Petrinšak, tako da je već u četvrtzavršnici odmjerila snage s Dorinom Srebrnjak (ŽSTK Pula), direktnom konkurenticom za mjesto u juniorskoj reprezentaciji na predstojećem EP. Markati je nakon velike borbe i pet odigranih setova iskoristila tek petu meč loptu i slavila s 3:2. Ombla je također bila druga u skupini, te je u prvom kolu glavnog turnira bila bolja od prve nositeljice Ane Švarc (Dr.Časl) s 3:2 u setovima. O velikoj izjednačenosti igračica najbolje govori činjenica da niti jedna prvoplasirana igračica iz kvalifikacijskih skupina nije pobijedila u četvrtzavršnici glavnog turnira.

U konkurenciji kadetkinja Ombla je ponovno nije zauzela prvo mjesto u skupini jer je iznenađujuće poražena od Mladostašice Sare Sušac s 1:3 u setovima. U krugu je zauzela drugo mjesto te je otišla u donji dio ždrijeba gdje je u četvrtzavršnici nadvisila Andreu Pavlović (Sveti Jakov)s 3:2 u setovima. U poluzavršnici Ombla je nadvisila Klaru Cakol (Zabok) s 3:0 u setovima, dok je finalu istim rezultatom bila bolja od Mihaljević. Mihaljević je u poluzavršnici bila bolja od Varaždinke Mihaele Brodar s 3:0 u setovima.

U konkurenciji seniorki očekivano je slavila Tian Yuan ispred članice Dr.Časla Lee Rakovac. Tian je u finalu uvjerljivo slavila s 3:0 u setovima. U poluzavršnici Tian je bila bolja od igračice HASTK Mladost Iskona Mateje Jeger s 3:0 u setovima, dok je Rakovac istim rezultatom nadvisila još jednu Mladostašicu Ivanu Tubikanec.

U konkurenciji mlađih kadetkinja pobijedila je Dugoselka Ana Murat koja je u finalu s 3:2 bila bolja od igračice HASTK Mladost Iskona Sare Sušac. U poluzavršnici Murat je bila bolja od članice dugoreškog Aquaestila Eme Marn s 3:0 u setovima, dok je u drugom poluzavršnom susretu Sušac istim rezultatom nadvisila klupsku kolegicu Petru Jurišu.

U konkruenciji najmlađih kadetkinja pobjedinca je članica MGK Drave iz Žabnika Stela Marčec koja je u finalu s uvjerljivih 3:0 u setovima bila bolja od prve nositeljice turnira Marte Jurčević (Donji Miholjac). U poluzavršnici Marčec je porazila Leu Brnić (Sveti Jakov) s 3:0, dok je Jurčević istim rezultatom bila bolja od članice Ljubeščice Janje Matijašec.

U konkurenciji seniora vidjeli smo dominaciju igrača GSTK Zagreba. Čak tri njihova člana izborila su plasman u poluzavršnicu turnira, a pobjedio je Tomislav Pucar ispred Filipa Zeljka. Pucar je u finalu porazio Zeljka s 3:1 u setovima. U poluzavršnici Pucar je nadvisio Franu Runjića (Kutina) s 3:0 u setovima, dok je Zeljko bio bolji od Čipina s 3:2 u setovima. Veliki posao u četvrtzavršnici odradio je Zeljko kada je s 3:2 pobijedio prvog nositelja turnira Mihu Simovića (Libertas MC).

U konkureciji juniora najbolji je bio član GSTK Zagreba Franjo Josip Marelja koji je u finalu s 3:1 pobijedio odličnog Matiju Hreleca (Igea Željezničar). U poluzavršnici Marelja je s 3:1 u setovima nadvisio još jednog člana Igea Željezničara Martina Vidačeka, dok je Hrelec s 3:2 u setovima bio bolji od Velikogoričana Dominika Križana. U borbi za mjesto u juniorksoj reprezentaciji na EP Marelji su na ruku išli i porazi Vedrana Bakača i Ivana Jardasa u četvrtzavršnici turnira od Matije Hreleca odnosno Dominika Križana.

U konkurenciji kadeta najbolji je bio Matija Hrelec koji je u finalu s 3:2 u setovima bio bolji od člana Velike Gorice Stanfar Martina Petrovića. U poluzavršnici Hrelec je bio bolji od klupskog kolege Marka Vidačeka s 3:0 u setovima, dok je Petrović u poluzavršnici bio bolji od člana Obrtničke škole Brod Josipa Arbanasa s 3:1 u setovima.

U konkurenciji mlađih kadeta očekivano je slavio član osječkog Vodovoda Mario Banek koji je u finalu s 3:1 u setovima bio bolji od najugodnijeg iznenađenja turnira Mateja Lackovića (Tis). U poluzavršnici Banek je bio bolji od klupskog kolege Dominika Dražića (3:0), dok je Lacković istim rezultatom nadvisio Domagoja Elgera (Velika Gorica Stanfar).

U konkurenciji najmlađih kadeta slavio je član Ljubeščice Leon Šantek koji je spasio meč loptu u petom setu finala protiv člana HASTK Mladost Iskona Ivora Bana. Šantek je u poluzavršnici bio bolji od odličnog Stjepana Škode iz Kotoribe s 3:1 u setovima, dok je Ban u poluzavršnici istim rezultatom porazio Ninu Hreleca (Igea Željezničar). Kao i u konkurenciji juniorki, niti jedan pobjednik kvalifikacijske skupine nije slavio u četvrtzavršnici što najbolje govori o izjednačenosti igrača.