Mirela Đurak i Mateja Jeger u polufinalu parova!

ITTF

Susret se igra danas u 16 sati u Domu sportova, ulaz je besplatan, a bit će prenošen i na ITTF TV-u. Cure su odigrale odličan meč s Njemicama, pogotvo su bile mentalno jake s obzirom da su se uspjele vratiti nakon što su propustile veliko vodstvo u trećem setu. Naime, vodile su 10:5 da bi Mantz i Wan Yuan nanizale sedam uzastopnih poena. 
Tomislav Pucar (80. na svijetu) zaustavljen je u osmini finala pojedinačnog dijela, bolji je bio drugi nositelj turnira Grk Gionis (36.) sa 4:0 (9, 8, 10, 13). Naš reprezentativac pružio je dobar otpor favoriziranom Grku, ali u odlučujućim trenucima presudilo je iskustvo suparnika.
- Nisam baš dobar igrač na obranu odnosno u igri s 'lovcem'. Nisam baš puno ni trenirao na takav stil igre jer nemamo baš puno lovaca s kojima bih radio. Čak i nije bilo toliko loše koliko sam mislio da će biti, svaki set sam izgubio sa samo dva-tri poena razlike. Grk je jedan od najboljih lovaca na svijetu, sjajno vraća i ne mogu ništa reći. Ja, pak, nisam tip igrača koji može vući serijski puno spinova. Idem na sve ili ništa i onda se dogodi da puno toga i poklonim.
Kakvi su planovi za dalje?
- U nedjelju idem u Kinu na dva tjedna, na pripreme za SP. Po povratku ću u Budimpeštu na tri dana priprema, malo još u Zagreb i onda slijedi Svjetsko pojedinačno prvenstvo.