Regionalni kamp i licenciranje trenera u Osijeku

Regionalizacija je glavni projekt HSTS-a stoga raduje vijest da je i službeno krenuo s radom centar od kojeg se očekuje mnogo u budućnosti. Riječ je o centru regije Istok sa sjedištem u Osijeku Prema dojmovima bila su to vrlo kvalitetna tri dana rada s najmlađima, ali i trenerima. 
- Već tradicionalno održavamo vikend kampove u veljači, pa smo odlučili spojiti rad regionalnog centra s kampom. U dogovoru sa HSTS-om odrađeno je i licenciranja trenera. Zapravo ovaj kamp je i bio više namijenjen licenciranju stručnog kadra. Na prvo okupljanje pozvano je 12 klubova, polovica ih je iz Osječko-baranjske županije, drugi dio je iz Vukovarsko-srijemske županije, a svaki trener je na kamp došao s dva svoja stolnotenisača. Cilj okupljanja je i da vidimo na koji način treneri prenose svoje znanje, a na nama je da im pomognemo savjetima. Uostalom, zato je tu s nama bio i Neven Karković, izbornik muške reprezentacije, s kojim imamo dugu suradnju te nam uvijek maksimalno pomaže - objašnjavao je Zorislav Vučkovac, regionalni voditelj ujedno i predsjednik stolnoteniskog saveza Osječko-baranjske županije.
Iako je baza te nositelj kvalitete u regiji osječki Vodovod, sljedeći kamp vjerojatno će s održati na nekoj drugoj lokaciji, jedino je bitno da ima minimalno pet stolova.
- Opcije su Donji Miholjac, Nuštar ili Vukovar. Cilj je otići u svaku sredinu kako bi nam treneri pokazali njihov način rada. Nismo svi isti, od uvjeta do stručne spreme, od svakog se može nešto naučiti, a želja je da sve probamo ujednačiti kako bi naš centar dobio prepoznatljivosti. Moram istaknuti da su ovog puta bili uključeni klubovi iz dvije županije, a na sljedećm okupljanju bit će i klubovi iz Brodsko-posavske županije. Namjera je ove godine održati još pet kampova, od toga dva bi trebala biti sedmodneva - zaključio je Vučkovac.