Besplatna škola stolnog tenisa u Brestovcu

Završila je besplatna stolnoteniska škola u Brestovcu Orehovečkom u trajanju od šest tjedana u organizaciji i na inicijativu STK Zabok i Luke Vrančića.

- Sredinom rujna krenuli smo s idejom besplatne stolnoteniske škole u cilju popularizacije stolnog tenisa kao sporta u Krapinsko-zagorskoj županiji. Odlučili smo se za Brestovec da bude prvi među mjestima koja ćemo posjetiti u županiji - istaknuo je Luka Vrančić.
U 45 dana tridesetak djece treniralo je stolni tenis u prostorima OŠ Stjepana Radića te su se na taj način upoznavali sa sportom.
- Kroz razne igre fokus je bio na približavanju stolnog tenisa djeci nižih razreda i mislim da smo u tom naumu uspjeli, iako sam dobio i nekoliko upita od djece viših razreda, koji su se htjeli uključiti u rad. U školi u Brestovcu vlada jedna vrlo pozitivna atmosfera i jako sam se lijepo osjećao, a škola je i na drugim poljima vrlo uspješna. Za sve je to najzaslužniji ravnatelj Zdenko Kobelščak, koji sve konce drži u rukama. Izrazito su susretljivi i svi ostali zaposlenici škole - dodao je Vrančić.

brestovac skola pingica1
S lopticama i reketima u radu je pomogao STK Zabok, a u nabavci stolova i mrežica pomogao je HSTS, ali i lokalni poduzetnik Borislav Tadić.
- Gospodin Tadić je jedan od inicijatora ideje da se klincima u Brestovcu približi stolni tenis i po njegovim riječima on je spreman to pomoći i vlastitim novcem, te na taj način investirati u mlade potencijalne stolnotenisače s tog područja.
Kakva je perspektiva stolnog tenisa u Brestovcu sad nakon uspješno odrađenog projekta besplatne stolnoteniske škole?
- Mislim da su ključ uspješnog rada u nekoj sredini dvorana i stručna osoba. Dvoranu u Brestovcu imaju te ukoliko, zajedno s ravnateljem, osiguraju dva do tri termina tjedno za stolni tenis taj aspekt su zadovoljili. Druga stavka je trener bez kojeg nema kvalitetnog rada. U svakom slučaju mislim da u Brestovcu ima puno sposobnih ljudi i djece te bi se u budućnosti mogao osnovati klub - zaključio je Vrančić.