Na kampu u Zaboku 17 igrača iz Krapinsko-zagorske županije

STK ZABOK

 U dvorani Elektre u Zaboku, domu STK Zabok, održao se u vrijeme proljetnih praznika kamp za ponajbolje U-13 stolnotenisače s područja Krapinsko-zagorske županije, na kojem je prisustvovalo 17 igrača.

Na području koje još donedavno praktički nije ni postojalo na stolnoteniskoj karti RH radi se punom parom, a tome svjedoče i rezultati koji se u zadnjih nekoliko godina postižu u mlađim kategorijama. Nakon medalja na ekipnom prvenstvu hrvatske koje je osvajao STK Zabok, pojedinačnih uspjeha Klare Cakol, Karla Franjčeca i Domagoja Kramarića, pojavljuju se i neka nova imena koja se nameću kao budući potencijalni reprezentativci poput Brune Gučin i Gracije Kačavende.


- U Krapinsko-zagorskoj županiji tek se počinje ozbiljnije raditi s najmlađima pa je sukladno tome i kamp primarno namijenjen edukaciji trenera te razmjeni međusobnih iskustava, a nije mu bila svrha napredak svakog pojedinog igrača polaznika kampa u tri dana - istaknuo je Luka Vrančić, vofitelj regionalnog centra.
Iako je kamp primarno zamišljen kao četverodnevni, u međusobnom dogovoru trenera odlučeno je da će se zbog odlaska jednog dijela natjecateljskog kadra i trenera na Milenij Open u Opatiju, kamp svesti na svega tri dana.
- Usprkos relativno kvalitetnim kadetima i klincima s područja djelovanja novoimenovanog centra smatram da svi mi trebamo poraditi još na nekim osnovama koje su jako bitan temelj za kasnije. Tu osobito mislim na tehniku kretanja, koja se poprilično zanemaruje, a o kvaliteti servisa da i ne pričamo, koja je dosta lošija naspram vršnjaka iz europskog vrha - zaključio je Vrančić.