Poraz od Tajvana i oproštaj od Olimpijskih igara

Naši reprezentativci nisu uspjeli izboriti četvrtfinale momčadskog dijela turnira Olimpijskih igara nakon što su poraženi od Tajvana s 3:0.

Znali su naši dečki da ih čeka težak suparnik, čiji su igrači, pogotvo Lin Yun Ju, u odličnoj formi. No, znali su da i se ovakva prilika ne događa često i da će napraviti sve da iznenade favorizirane Tajvance.  
Prvi su za stol izašli Andrej Gaćina i Frane Kojić u igri parova i upisali poraz 3:2 (-9, 6, -7, 14, 5). U prvom setu naš par je imao dva poena prednosti u samoj završnici, ali Chien Chien An i Chuang Chih-Yuan ipak su uzeli prvi set. Potom je uslijedio povratak naših stolnotenisača koji izjednačavaju ukupni rezultat na 1:1, ali odmah u idućem su se ponovno našli u zaostatku. Prava drama uslijedila je u četvrtom setu kada su Gaćina i Kojić gubili 6:0 u jednom trenutku, ali potom stižu do prednosti od 9:8. Ipak, tada se krenulo igrati poen za poen sve do rezultata 14:14 kada naši stolnotenisači uzimaju dva poena uzastopce i ulaze u odlučujući peti set. Nažalost, bivši svjetski prvaci iz 2013. slavili su taj set s 11:5 i svojoj momčadi donijeli ogromnu prednost u nastavku meča.
Drugi meč dana igrao je Tomislav Pucar protiv sjajnog 19-godišnjeg Lin Yun Jua, trenutno 6. igrača svijeta, te upisao poraz 3:0 (7, 6, 8). Iako je gubio većinom prvog seta, Pucar je uspio stići do prednosti 8:7, ali potom je Lin s nekoliko sjajnih poena zaključio priču. Drugi set Lin je odradio rutinski, naš je stolnotenisač dao sve od sebe, ali jednostavno nije imao odgovor za zaista raspoloženog Tajvanca, koji je tu igru prenio i na treći set.
U trećem susretu Gaćina je poražen s 3:0 Chuang Chin Yuana (10, 3, 14). Dva seta su odlučena u fiksu, ali nekad najbrži igrač na svijetu sve je okončao u svoju korist.