Fran Golob iznenadio konkurenciju

golob vzopenU Zagrebu je u paviljonu 6 zagrebačkog Velesajma održan 15. Memorijal Saša Paar na kojem je nastupilo preko 350 natjecatelja iz pedesetak hrvatskih klubova. U prilično skučenim uvjetima, turnir je organizairan na zavidnoj razini od strane članova STK Marathona pod dirigentskom palicom Renata Čengića.

Turnir je imao nekoliko junaka, a najveći je Fran Golob iz varaždinskog Ronald Ređep Starra koji je osvojio naslov najboljeg u konkurenciji juniora. Golob je na turnir skrenuo s 23 kvalitativne pozicije, ali je odličnom igrom kroz cijeli turnir zasluženo pobijedio. Golob je u finalu s 3:1 (6,8,-3,8) nadvisio člana riječkih Srdoča Luku Šarčevića. U poluzavršnici Golob je bio bolji od člana zagrebačke Joole Dominika Oreškovića s 3:0 (8,9,8), dok je Šarčević bio bolji od člana GSTK Zagreba Josipa Arbanasa s 3:2 (-6,7,-6,9,9). U konkurenciji kadeta u finalu su igrala dva člana zagrebačkog Tisa Matej Lacković i Sebastian Pajtak. Pobijedio je Lacković s 3:0 (9,5,3), te je na taj način najbolje iskoristio neigranje dva vodeća igrača s rangliste Luke Martineka i Marka Vidačeka. Treće mjesto su ravnopravno podijelili član Dugog Sela Mislav Martinek i član osječkog Vodovoda Mario Banek. U konkurenciji mlađih kadeta također smo gledali po imenima iznenađujuće finale. U dvoboju dva člana osječkog Vodovoda, Tomislav Markotić je porazio Mihaela Lackovića s 3:0 (9,6,5). U poluzavršnici Lacković je bez većih problema pobijedio prvog nositelja turnira, člana GSTK Zagreba Lovru Zovka s 3:0 (7,6,9), dok je u drugom poluzavršnom susretu, u drugom osječko-zagrebačkom dvoboju, Markotić porazio Filipa Borovnjaka s 3:2 (-6,3,-8,10,4). U konkurenciji najmlađih kadeta su igrali trećeplasirani iz konkurencije mlađih kadeta. U susretu dva člana GSTK Zagreba slavio je Lovro Zovko pobjedom nad Filipom Borovnjakom 3:2 (7,5,-9,-9,9). Treće mjesto su podijelili izuzetno borbeni Leon Milak (MGK Drava Žabnik) i član Svetog Lovreča Luka Jovičić.

U konkurenciji juniorki pobijedila je prva nositeljica turnira, članica Dr.Časla Klara Cakol koja je u finalu bila bolja od članice vinkovačke Lokomotive Ene Botić s 3:0 (4,4,2). Cakol je u poluzavršnici nadvisila Karlu Franović (Opatija '08) s 3:0, dok je Botić bila bolja od najugodnijeg iznenađenja ženskog dijela turnira Mladostašice Sare Sušac s 3:1. Sušac je, iako još uvijek mlađa kadetkinja, tijekom turnira nanizala pobjede nad igračicama iz samog vrha juniorskog ženskog pingića. Na putu do poluzavršnice Sušac je pobijedila Justinu Mihaljević, Dinu Ratajec, Petru Petrinšak i Anu Murat. U konkurenciji kadetkinja slavila je Vinkovčanka Vlatka Vrdoljak koja je u finalu porazila članicu Ljubeščice Leonu Šantek s 3:1 (-10,10,3,6). U poluzavršnici Vrdoljak je bila bolja od Sušac 3:0 (8,5,7), dok je Šantek nadvisila odličnu mladu Dugorešanku Emu Marn s 3:2 (8,-12,5,-8,9). U konkurenciji mlađih kadetkinja najbolja je bila Crikveničanka Marta Vukelić koja je s 3:2 pobijedila članicu Svetog Martina Petru Bulić 3:2 (-6,10,7,-7,6). U poluzavršnici Vukelić je bila bolja od Darie Arapović (Mladost Zagreb 3:0 (6,4,7), dok jeBulić nadvisila borbenu Miju Radosavljević iz Višnjana s 3:2 (-11,4,6,-8,5). U konkurenciji najmlađih kadetkinja smo prema običaju u završnim borbama gledali dvoboj igračica iz Ljubeščice i zagrebačke Mladosti. Ovaj puta su Mladostašice bile uspješnije, tako da je u finalu u klupskom obračunu Nika Sušac bila bolje od Hane Arapović s 3:1 (11,8,-12,9). Treće mjesto su podijelile članice Ljubeščice Janja Matijašec i Ivona Štriga.